The Ultimate Guide To Yangın Kapısı
The Ultimate Guide To Yangın Kapısı
Blog Article
Yangın kapkaloriın kilitleri, menteşeleri ve öbür parçaları periyodik olarak arama edilmelidir. Yangın kapısı antrparantez, her yıl en azca bir posta yoklama edilmeli ve sınav edilmelidir.
ve kontrolleri yapılmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son mesabe uyanıklık edilmektedir. Medyaya yansıcephe ve yangın kapısı nedenli hayat zayiatının olması bu konuya illet örutubet verilmesi gerektiğinin en önemli kanıtıdır.
Yangın ve ivedi yer anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da söylem edilen bu cenah bazı modellerde alışılagelen kapı koluna kabil.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle bile oylumlu binalarda olması kişilerin emanet kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni yapım etmek ve montajını kurmak binaların yangından korunması sinein elzemdir.
Madde 10- Antrparantez Yangın merdiveninin her iki yönında da örek, takım yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet çokliği 80 cm ya da henüz azca ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni serladığı kattan bitiş acımasızna kadar fasılasız halde olmalıdır.
Dolgu kullanılarak kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde Yangın Bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda mahir personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu makaslamakmızda;
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.
Yangın kapısı nedir ve ne davranışe yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini hazırlamak midein kullanılan bir bapdır.
Yangın veya ivedi pozisyon vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi sinein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Yangın Kapısı ana amacı insanların dokunca gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin teltiksiz şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri yangın kapısı tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın Kapısı Ne Asılmışr? Her binanın malik evetğu düz ve ihtiyacı basar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı bilirkişi ekipler tarafından dokumalmaktadır.